راهکارهای افزایش هوش هیجانی در کودکان

توانایی اشخاص در شناخت و کنترل احساسات خود و درک دیگران برای تصمیم گیری بهتر و رسیدن به روابط پایدارتر و رضایتمندی و شکوفایی ، زمینه های هوش هیجانی را فراهم می کند.

دانیل کلمن (1964) در تعریف هوش هیجانی می گوید:”عصبانی شدن آسان است،همه می توانند عصبانی شوند اما عصبانی شدن در برابر شخص مناسب،به میزان مناسب،در زمان مناسب به دلیل مناسب و به روش مناسب،آسان نیست.”

با این تعریف مشخص می شود که هوش هیجانی،بهترین پیشگوی عملکرد کودک در آینده است.از سوی دیگر،در میان مردم این باور وجود دارد که هوش هیجانی بیشتر از ضریب هوشی و مهارت های فنی در موقعیت افراد مؤثر می باشد.

وقتی شما به کودک خود کمک می کنید تا بر خشم خویش تسلط پیدا کند،هوش هیجانی او را افزایش داده اید.هرچه بهره ی هوشی هیجانی فرزندتان را بالاتر ببرید،اورا قادر ساخته اید که ارتباط های مؤثرتری با دیگران برقرار کند،احساسات خود را بهتر بشناسد وبهتر کنترل کند،آرام تر باشد و دیگران را بیشتر درک کرده روابط دوستانه محکمتری برقرار کند.

اغلب متخصصان امور کودک به اهمیت هوش هیجانی و تٱثیر آن بر اعتماد به نفس،و مسئولیت پذیری و خلاقیت کودک اذعان دارند.اگر ما بتوانیم هوش هیجانی فرزندمان را بالا ببریم،آنها در بزرگسالی روابط میان فردی موفق تری را تجربه خواهند کرد.